2012. október 31., szerda

epe betegségek gyógyítása masszázzsalA talpmasszázs és a köpölyözés elősegítheti a máj és az epe működését, csökkentheti a görcskészséget, javíthatja az emésztőszervek működését, és enyhítheti a kísérő tüneteket is. Ezért ne csak a máj és az epehólyag zónáját, hanem a többi emésztőszerv: gyomor, patkóbél, hasnyálmirigy és a béltraktus területét is masszírozzuk! A vegetatívum stabilizálására és a stressz oldására érdemes a napfonat területét is bevonni a kezelésbe.Az epe-hólyag-20-as pont a koponyaalapon, a hajasfejbőr alján, a fejbiccentő és a trapézizom mélyedésében a fültő mögötti csontos kidudorodás (csecsnyúlvány) mögött található. A masszázs közben a nyomás előre az orr felé irányuljon. Ez elsősorban az epeeredetű fejfájások kezelésekor segít eltávolítani a pangó energiát a fejből.
Az epehólyag-34-es pont a láb külső oldalán, a térdízület alatti mélyedésben, a szárkapocscsont felső vége előtt és alatt található. Kezelésével csökkenthetjük a májban és az epehólyagban pangó nedvességet és hőt.

Az epehólyag-31-es pont a comb külső felszínén, 7 hüvelykujjnyival a térdhajlat külső felszíne felett található meg.

Masszírozásával az epevezeték ellazítható, csökken az epegörcs, és az esetleg beékelődött kő is könnyebben kimozdulhat.Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése