2015. november 20., péntek

Asztrológiai jegyek részletes leírás

Zodiákus jegyek jellemzője: Kostól- Rák jegyig
KOS 
 
 A Kosnak az "élet" szó azt jelenti: kihívás. Egy lába előtt heverő (az imént az arcába vágott) kesztyű vagy egy pimasz fráter gúnyos mosolya forralja a vérét, mondván: " Na majd most megmutatom nekik." Így válik a Kos munkahelye csatatérré, szakmai kihívásai várostrommá, s személyes karrierje is egyetlen hatalmas, hódító hadjárattá. Ellenfelének azt tekinti, akiről úgy ítéli, az útjában áll. Az akadályokat egyetlen elsöprő rohammal győzi le. Akit letepert, azon nem áll bosszút, sőt, a földön fekvőt talpra segíti. Sportszerű, lovagias és méltányos. Egyenes jellem: nem akar, és nem is tud hazudni.
Számára egy a fontos: győzni, élre kerülni és megmutatni, ki is ő valójában. Vele az ártatlan játékból is véresen komoly vetélkedés lesz, a párkapcsolatból pedig gyakran pankráció, amelyben addig nem nyugszik, amíg a másik fél kék-zöld foltokkal tarkítva két vállra nem kényszerül. Harc közben szerzett sebeivel nem törődik, veszteségeire fittyet hány. A többi ember szempontjaira mintha teljesen vak lenne; számára magától értetődő, hogy mindenki az ő fejével gondolkodik és az ő szívével érez. Gyakran hiszik róla: önző, pedig csak hiányzik belőle az empátia. Naivitása egy gyermeké, tolakodása egy kölyökkutyáé. Kudarcaiból nem tanul - képes századszor is nekiszaladni egy akadálynak, hívén, ezúttal egészen biztosan legyőzi.
Ha ad, nagylelkűsége lefegyverző, ha elvesz, kíméletlensége mellbevágó. Kedvenc színe a piros, kedvenc iránya az egyenes. Sírba viszi, ha tétlenül kell ülnie, vagy ha nem talál magának feladatot. Amit mond, azt úgy is gondolja, ám hogy őszintesége néha bántó, az meg sem fordul a fejében. Amellett, hogy gyakorta mások tyúkszemére hág, ő maga lépten-nyomon megbántódik. A tréfát nem érti, az önirónia számára ismeretlen. Sértett indulata a pillanat töredéke alatt lobban lángra.
Lendülete imponáló, vele egy csapatban lenni élvezet. Ha társa megrogyik, teljes természetességgel veszi vállára annak terhét. A futók közt ő az élbolyban is az első, a csatában ő az őrmester, a dzsungeltúrán pedig ő az a fickó, aki három lépéssel mindenki előtt machétájával az ösvényt vágja. Feladatait csak lendületből képes megoldani. Amikor kifogy a szuszból vagy érdeklodése lelohad, ügyeit rendre félbehagyja.
Előbb cselekszik, utána gondolkodik. Ő ránt a kocsmában elsőként bicskát, s ő borítja vitapartnere fejére végső érvként az ebédlőasztalt. Haragja gyorsan elillan, s nem érti, más hogyan őrizgethet egy sérelmet hosszú évekig. Bátor és vakmerő. Minden helyzetből kivágja magát. A jegy tüzes energiája a nőket megszépíti, a férfiakat pedig ellenállhatatlan hódítóvá teszi.
A Kos becsületes, egyenes jellem, akire minden helyzetben számítani lehet. A rábízott feladatokat gyorsan és önállóan végzi el, a problémás helyzeteket rámenősen és leleményesen oldja meg. Fiatalos, lendületes, magával ragadó társ, hűséges barát és kezdeményező szerető. Alapkarakteréből adódó hibái ellenére bizonyosak lehetünk benne: egyetlen pillanatig sem unalmas mellette az élet.
A Kosban környezete legkevésbé agresszivitását, erőszakosságát, durvaságát tolerálja. Partnerének, munkatársainak türelmét sürgetettsége, erőltető modora, tapintatlansága és ellentmondást nem tűrő kijelentései teszik próbára. Gyakori konfliktusai lobbanékonyságából, virtuskodási hajlamából, végig nem gondolt reakcióiból fakadnak, valamint abból, hogy egyszeruen képtelen veszíteni. Ám a legmegvadultabb Kost is kijózanítja a bátor, egyenes beszéd, a nyílt és őszinte hang.
Humanisztikus horoszkóp - játszmák
A játszmaképlet taglalásakor említetteken kívül ("Don Juan", "Leporello") még kettő érdemel említést: az "Acélkecske" és a "Trójai faló". Az első jellegzetesen férfi, a második női játszma. Az acélkecskét legtöbben jól ismerik a Vidámparkból: virtuskodó legények lökdösik egy fémsínen, s ha kellő erővel taszítják meg, felszalad egy lejtőn, s ott hátsó fertályon billent egy mit sem sejtő bábut. E leírás minden olyan erőpróbára illik, amely még ha tisztességes módon indul is, a végére úgy fordul, hogy egy gyanútlan kívülálló válik áldozatává, aki pechére rossz időben rossz helyre tévedt. Shakespeare Rómeó és Júliája az "Acélkecske" játszmák valóságos tárháza. A Montague-k és Capuletek háza népe addig kakaskodik, addig virtuskodik, míg a szópárbajt rendre kardok villogása váltja fel, s a végén Verona szép városa ismét gyászba borul.
Vitathatatlan azonban, hogy a tizenkét jegy közül a Kos az egyik legkevésbé játszmaorientált típus. A játszmák ugyanis, mint említettem, mindig rejtetten és fondorlatosan kezdeményezett tranzakciókból születnek. A Kos ezzel szemben - karakteréből adódóan - nyíltan konfrontálódó, sportszerű alkat. Csak akkor fordul játszmához, ha az a célhoz vezető legrövidebb út. A "Don Juan" játszma célját (az egyéjszakás kalandot) például bajosan tudná őszinte kommunikációval elérni.
Ez áll arra a kardos Kos menyecskére is, aki úgy tapasztalta, igencsak riasztó látványt nyújt, valahányszor kivont szablyával rohamra indul. Ezért aztán kardját okosan a köténye alá rejtve felveszi a Megszeppent Kislány álarcát, s azt hordja egészen addig, amíg feleségül nem veszi valaki. Mikor aztán a falakon belülre kerül ("Trójai faló"), úgy érzi, eljött az ő ideje. A férj még fel sem ocsúdott, s máris megtörtént a hatalomátvétel. (Azért ne sajnáljuk őt a kelleténél jobban, hiszen tudjuk, hogy egy játszmához mind a két fél - ha nem is tudatos, de mindenképpen aktív - részvétele szükséges.)
Humanisztikus horoszkóp - sorskönyv
Ahogy a Halakat vesztésre, úgy a Kosokat nyerésre programozták. Ezért aztán a kis Kos a szülői hangokból - speciális, karaktervezérelt szűrőjével - ilyen mondatokat szív magába: "Ne hagyd magad" (amikor verekedésbe keveredik az óvodában), "Katonadolog" (hasra esés után, mikor még nem döntötte el, sajnálja-e magát vagy sem), "Több is veszett Mohácsnál" (a vonaton felejtett plüssmaci miatti kéthetes búskomorságot megelőzendő).
A Kosoknak gyermekkoruktól fogva csak úgy zsong a fejük a nagy hadvezérek, felfedezők és olimpikonok történeteitől. Ezekből formálódnak a "Babérkoszorú", a "Lovas szobor" és az "Aranyérem" elnevezésű sorskönyvek. Így aztán a Kos, pályája csúcsán, mikor körpanorámás irodájából széttekint, s mindenütt csak csetlő-botló földi halandókat lát, őszintén nem érti, másoknak mért nem megy az, ami neki igen (ráadásul azok után, hogy nagy példányszámban kiadta a "Hogyan lettem gazdag és sikeres - legyél te is!" című könyvét).
Az ebben sorjázó tanácsok két sorskönyvi utasításban összegződnek. Az egyik a "Tűzből a gesztenyét" nevet viseli, s arra biztat, hogy azt, ami rád vár, kapard ki bátran, nem nyafogva, még mielőtt más is észbe kap. A másik utasítás a lelátóról kiabált "Menj rá!", vagyis vedd észre, a labda ott pattog az orrod előtt. Igaz, hogy most épp más terelgeti, de te csak támadd meg, és szereld sportszerűen. Ha sikerül, te vagy a nyerő, ha nem, akkor pedig légy kemény, hadd hulljon a férgese - hisz' jól tudod: ez az evolúció törvénye. 
 
A tavaszponttól számítva az állatöv első jele. Mivel minden jel kapcsolódik egy bolygóval is, az asztrológia azt tanítja, hogy a Kos jel uralkodó bolygója a Mars. A Nap március 21-tõl április 20-ig tartózkodik ebben a szakaszban....
 Képviseli az életerőt, élni akarást. A kos számára nincs lehetetlen,és nincs akadály,addig megy amíg nem mondanak neki egy határozott NEMET.Sokan mondják rá hogy, erőszakos és agresszív. Ez valójában így is van?
 Nézzük meg kicsit közelebbről hogyan is működünk „kos ként” a földön. Az ő szótárában lévő szavakat, ha megértjük mindjárt másképp látjuk.A Kosnak az "élet" szó azt jelenti: kihívás, ebből kiindulva ellenfelének azt tekinti, akiről úgy ítéli, az útjában áll. Szeretné a dolgokat erővel megoldani, így ha teheti, akkor az „elsöprő” szó jellemvonásait veszi magára. Legyen az egy munkahelyi feladat,vagy szerelem,elsöprően alakít,illetve elsöpör mindent ami az útjában áll,de mindezt  sportszerűen, lovagiasan teszi és nem utolsó sorban méltányosan. Egyenes jellem: nem akar, és nem is tud hazudni.
 Valójában ő csak szeretné megmutatni magát. Néha egy kajla kölyökkutyára emlékeztethet, hiszen úgy viselkedik, mint aki mindent tudni akar most és azonnal. Számára magától értetődő, hogy mindenki az ő fejével gondolkodik és az ő szívével érez.
Gyakran hiszik róla: önző, pedig csak hiányzik belőle az empátia. Aki nehezen viseli az őszinteséget, sokszor inkább elkerüli! „Ami a szívemen az a számon” Most miért néztek így, csak őszinte vagyok”: Hallhatjuk gyakran kos ismerősünk szájából.
De gyakorta felismerhető úgy is hogy valaki emlegeti neki: Többet ésszel mint erővel,vagy éppen a „Légy türelmes kifejezést”!Komoly gondot okoz életében a kritika befogadása,hiszen mások szavát rögtön támadásnak tekinti,és ő erre nem is tud másképp reagálni mint ismét támadni hogy az ütközés energiáját megtapasztalhassa. Haragja gyorsan elillan, nem érti, más hogyan őrizgethet egy sérelmet hosszú évekig. Bátor és vakmerő.
Minden helyzetből kivágja magát. A jegy tüzes energiája a nőket megszépíti, a férfiakat pedig ellenállhatatlan hódítóvá teszi.
Amivel biztosra kikergetheted a világból: Hazugság, Igazságtalanság.
Alapkarakteréből adódó hibái ellenére bizonyosak lehetünk benne: egyetlen pillanatig sem unalmas mellette az élet. A legdühösebb Kost is magához téríti a bátor, egyenes beszéd, a nyílt és őszinte hang.Amit érdemes megfontolnia: Szavai előtt számoljon el 10ig, véletlenül se tartsa magában a véleményét, de a tálalásán formálhat! Érdemes aktív pihenést választania,lehetőleg sportoljon,mozogjon valamit rendszeresen. A kitartás és türelem szóval barátkozzon meg.
Kövei:
Gránát: Fékezi a vérmérsékletét,és a heves modorát
Achát: Segít neki a negatív indulatait féken tartani És a szerelemben is pozitív hatást hoz számára.
 A jegy megélési, fejlődési szintjei:
Első szint

Harcias, Erőszakos: Ösztönösen cselekszik, érzelmei elvakultak. Amit vágyai diktálnak, azért küzd és meg is szerzi akár saját pusztulása árán. Az önuralom szó távol áll tőle. Nem tud megfontoltan gondolkodni.

Középső szint

Vezető, Vállalkozó
A következő szinten kezd el megismerkedni az önuralommal, de ez csak egy látszati dolog, mert még mindig a fizikai vágyai vezérlik. Itt megjelenik a szervező készsége, vállalkozási versenyképesség, amit leginkább munkahelyi előrelépései, és anyagi megvalósulásai mutatnak meg.

Harmadik szint:
Jóságos Vezér
Ezen a szinten már nem az hajtja, hogy magát megmutassa, és egyéni érdekeit képviselje. Itt találkozik a másik személy fogalmával. Másokért tesz. Nem az anyagi és önös érdekei az elsők.

  Bika
Április 21 és május 20 között a Nap a csillagjegyek második, a Bika jegyén halad keresztül. A Vénusz bolygó tartozik hozzá. Ketten osztoznak ezen a szerepen a bika és a mérleg. A bika életének mozgató rugója a biztonság. Innen nézve figyelhetjük meg tetteit,módszereit. Racionális,földhöz kötött, stabilan áll. Nagyon fontos neki az anyaföld, ,az anyag,minden ami természet, természetes. Sokszor találkozhatunk táncosokkal(még ha csak hobbiként is),de ugyanígy szakácsokkal,vagy bútorkereskedelemben tevékenykedővel. Nekik valók az olyan ágazatok, amelyekben az élvezet és az ízlés előtérben van
Sok mindent elárul a cipője, egy bikának kényelmes, elegáns,stabil,és persze minőségi darab való( erre még akár mélyebben is  a zsebébe nyúl). Kedveli a bőr cipőket. A bika szeret élni,élvezni az életet. Benne van egy ősérzés,egy életigenlés,a föld iránt!Imád enni,inni,és a szexualitás is fontos számára. Hajlamos a hízásra,mértéktelenségre. Jó szakácsok. Sokan gondolják a bikák csökönyösek,kimértek. Időnként hallhatjuk, hogy azt mondják rájuk kockák,és makacsak. Ö az a személy akinek megvannak a maga gondolatai,elképzelései az életről,amiből nem nagyon enged,pláne ha noszogatják. „Majd a saját tempómban,nem kell sürgetni „Mondja, vagy csak gondolja magában a bika. A képet máris megjeleníthetjük magunk előtt, ahogy áll a bika a réten erősen földbe gyökerezett patákkal,és nem hogy megmozdítani, eltolni sem lehet.
A bika jegyű ember lassú,úgymond saját tempója van. Ezért nem érdemes siettetni,ezzel ki lehet kergetni a világból. Ő türelmes ember. Legyen nő vagy férfi, ha nem ismerjük még a dühöngő bikát jobb elkerülni, mert kitörése ritka,de nagy erővel,és hanggal bír.
Fő feladata a biztonság kérdésköre,ide vezethető vissza a lábbeli mint az anyagi biztonságát jelölő,és ugyanígy az evés,és a szexualitás,szerelem mint érzelmi biztonságot nyújtó eszköz..
Megtanulni valója az elengedés. Mélyen kell itt magába néznie:Mi az ami igazán hozzá tartozik, legyen az egy tárgy.?
Mik azok a dolgok, kik azok a személyek akik már nem szolgálják szellemi fejlődését.?Érdemes hogy ezt a kérdést feltegye magának. Mi az ami csak a ragaszkodásomat, biztonságérzetemet táplálja?
A biztonság vágyából kifolyólag egy bika könnyebben bele keveredik szerelmi háromszögekbe,játszmákba. A biztos az biztos akkor is ha már nem jó,és akkor is ha valójában sosem volt jó. Az új élmény már hívja őt, hisz vannak igényei,és vágyai. De akkor elgondolkozik, hogy mivel az az új közel sem biztos, ő inkább vár. Általánosságban marad a régi jól beváltnál. Lehetőségek tárháza van mindannyiunk előtt, ami mind mind a fejlődésünket szolgálja,rajtunk múlik tehát hogy melyiket választjuk.
Bika nő minden körülmény között érzéki jelenség. Ha egy férfi megtetszik neki, nem kíméli ostromától, minden eszközt bevet a meghódítására. A bika férfi szeszélyes, jelleme mégis idomítható. Ha kihozzák a sodrából nagyon erőszakos, de hamar jóváteszi hibáit, mert tudja, ez semmi jót sem hozhat rá. Mindig vigyáz a testi és lelki egészségére. Szívesen tanul és szereti a művészetet. Kiváló műgyűjtő. Nagyon bízik saját értelmében, ezért nem fogad el tanácsokat.
Gyógyító Kövei:
Malachit:
Segít előhozni a legjobb adottságait,erőteljes átalakító hatással rendelkezik és kitartást, határozottságot képvisel.
Ösztönzi a vállalkozói kedvet és a változásokat. Egyértelműen megmutatja, hogy mi áll a fejlődése útjában, elvágja a már idejétmúlt kötelékeket és megszabadít a már kinőtt viselkedésmintáktól. Megtanítja, hogy hogyan kell felelősséget vállalni a saját életéért, feloldja gátlásait és haladásra ösztönzi.

Akvamarin:
A Bika szélsőséges módon bele tud ragadni a helyzetekbe, és Ő az  aki képes alkalmazkodni a legkényelmetlenebb helyzetben is,minthogy saját magához illő helyet keressen.
Az akvamarin bátorságot és kitartást ad ahhoz, hogy megtalálja a számára legmegfelelőbb helyet.

Rózsakvarc:
A rózsakvarc összhangban van a Bika lelkének mélyén rejlő gyengéd szeretettel és azt felszínre hozni.
Meggyógyítja sebzett szívét és segít abban, hogy a sérüléstől való félelem nélkül tárulkozhasson fel mások előtt. Mélyíti az életörömét és segít felfedeznie a természetben, a művészetben és a másik emberben rejlő szépséget.
Megélési szintjei:
Első

Élvezetek hullámain:
A jelenben az apróbb múlandó örömök hajtják. A pillanat mámorában él. Céljai még nem körvonalazódtak. Az „anyag” számára csak arra való, hogy életét megkönnyítse, kényelmesebbé tegye. Anyagiassága tulajdonságai közül az elsők között áll. Lusta és tunya. Könnyen válik hedonistává,valamely szenvedélyének rabjává.

Második
A pökhendi polgár:
Az anyagi lét most van azon a fokán hogy ez segíti az ő biztonságát,ezen a szinten az éljünk a mának már kevés. Úgy gondolja hogy az egyhangú hétköznapok és emberek közül az anyagi jóléte kihozhatja. Igy gondolatai felemészti a pénz,és birtoklás kérdésköre. Még nem tudott lemondani az anyagi javakról.

Harmadik
Magabiztos
. Itt a bika nem csupán magában biztos és hitében. Az élet igazi szépségének örömének hódol, legyen az természet,művészet vagy család! Látja a lényegi dolgokat és az anyagiakat magasabb szintre emelve az Élet barátságos művészévé válik.
 
Ikrek

Mikor a Nap, május 21 és június 21 között, áthalad a az Ikrek jegyén, a tavasz utolsó fázisába
ér. Az Ikrek jegye, a belső és külső ellentéteink szimbóluma. Az eredeti egység kettéválik:
fény és sötétség, jó és rossz. Ez a kettősség viszont nem csak ellentétes, hanem két egymást
kiegészítő párosként is hathat. A jegy képviselője az intellektualitás. Olyan energiáról van szó
amit ez a jegy k
épvisel,amely valamit átad,továbbvisz. Széles érdeklődési körű, mozgékony
és kötetlen jegy.

Amit fontos tudni róla hogy semmiképp sem szeret valahol megragadni,vagy jobban elmélyülni
érzelmileg. Ezért is szereti kapcsolataiban is a könnyedséget,ahol nem fér meg az hogy ő esetleg
valakinek a lelki szemetesládája legyen. Ennek ellenére neki mindenről tudnia kell,szakításról
drámáról vagy csak a napi hírekről. Az biztos hogy vele lehet pletykálkodni és könnyen megtudhatunk
tőle bármilyen hírt hiszen nagyon sokoldalú személyiség. Ikrek kettős jelű a zodiákus körben.
Beszélgetés,vagy vita közben esetleg mások témájába vágva is megfigyelhető hogy neki szüksége van
arra hogy mindkét oldalt megvizsgálja,és hogy egyet egyikkel se pendüljön egy húron. De jellemzően
egyik félnek sem ad igazat. A kettes számot szereti,legyen az két szerető vagy két iskola,munkahely. Ő
a „jött-ment alak”:Aki mindig szalad valahová egyszerre tud telefonon beszélni, olvasni, tévét nézni.
Kíváncsisága határtalan.

Jellemző rá a kapkodás a rohanás,siet valahova jön valahonnan,és késésben van. Szeret kereskedni,
közvetíteni, utazgatni, tudósítani. A szavakkal fantasztikusan bánik, bárkit bármiről meggyőz.
Kérdéses hogy jó ez a másiknak,és hogy őt érdekli egyáltalán hogy a másiknak jó e?Mondhatjuk hogy
jól tud színészkedni,és hogy számára játék az élet.

Intelligensek és nyitottak. Nagyon jó kapcsolatteremtő. Kibillent esetben a fenti jó benyomást
szétszórtsága, felületessége, megbízhatatlansága jellemzi Ilyenkor sok szál marad meg
körülötte , felhalmoz emberi kapcsolatokat amik nincsenek lezárva,és ugyanígy a munkában sem képes
helyt állni és halmozza a lezárandó ügyleteket!

A jegy megélési szintjei:

első szint

A becstelen,szélhámos: A lényeg hogy pörögjön a pénz,és az események. És lehetőleg ő
tudjon mindent a legjobban Ahol teheti ott kihasznál mindenkit Pontosan azt adja másnak
amit szeretne még akkor is ha őt nem érdekli vagy éppen nem hisz benne..

Középső

Marketinges: Sokat tanul,.Már úton van ,valahol a szálhámos és az igehirdető között mint
szakember. Itt már látja mire van szüksége az embereknek,de még mindig a hatalom és pénz
hajtja elsősorban.

Legmagasabb

Igehirdető: . Magas szinten alkot,(pl író)és kapcsolatteremtő képességét már nem csak saját
javára használja. Azt közvetíti amire szüksége van a másiknak. Ikreknek fontos témája az
alázat Ha ezt eltudja fogadni ő maga az ige hirdetője lesz

Az ikrek gyógyító kövei:

Achát:Érzelmi, intellektuális és fizikai egyensúlyt teremtő kristály, amely segít a fizikai
energia összpontosításában, stabilitásában. Összhangba hozza a jing és a jangot.

Borostyán:A tisztulás köve. A borostyán valójában nem kristály, fagyanta, amely kővé
szilárdult. A földdel való kapcsolata szoros, földelést biztosít a magasabb rendű energiáknak.
Gránát:Hatékony regeneráló és energia feltöltő kristály. Higgadtságot, szenvedélyt hoz,
tisztítja és egyensúlyba hozza az energiát.
Jáspis:A jáspis a gondoskodás köve. Stresszes időben nyugalmat, a teljesség érzését
biztosítja.

Kalcedon: A kalcedon egy gondoskodó kristály. Segít fejleszteni jóakaratot, használható
telepátia elősegítésére is

Karneol:Stabilizáló kő, kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítésére, a kreativitás
fokozására. Hozzásegít az élet körforgásának elfogadásához.


Rák

A Rák az állatöv negyedik jegye. Június 22 és július 22 között a Nap az állatöv negyedik
jegyébe ér. Minőségét tekintve víz jegy.

A rák jegy megértéséhez a külvilágnak sok empátiára és érzelemre van szüksége. Arra gondolok
itt ,hogy a másik szemszögéből tudjuk nézni a világot,egy nagyon érzékeny másik ember szeméből.
Természetesen ez minden jegyre igaz lehet de talán ha már érzelmekről van s

zó akkor a ráknál
különösképpen.

Képzeljünk el magunk előtt egy kagylót mely egy gyöngyöt növeszt hosszú időnk keresztül. Védi
és óvja. Egy rák személy nagyon sok emléket őriz. Felismerhető ő arról hogy mindenre emlékszik
arra is ami másoknak apróság vagy régi jelentéktelennek tűnő esemény. Az ő titkait megérteni a
legnehezebb,egy kos nyíltan kérdezi hogyan lehet valamin órákat,éveket rágódni?Míg egy ráknak
ez teljesen természetes. Titkai, sérülései folyamatosan jelennek vannak,de nem mer közel kerülni
hozzájuk,tudja hogy léteznek és őrizgeti őket. Így amit biztosan állíthatunk hogy egy érzelmes
személy,családias és gondoskodó alkat. Párkapcsolataiban vagy ő a gyermek akiről gondoskodni kell
vagy ő az aki gondoskodik(anyáskodik) a másik félről.

Megfigyelhető nála a gyermekisége,vagy ő szeret gyermeki szerepben lenni vagy szeretne ő lenni az
aki valakiről gondoskodhat!A helyes egyensúlyt kell megtalálja életében a gondoskodva lenni vagy
gondoskodni között. „Kibillent” rák személyiség ha nem találja meg helyét ,és saját egyensúlyát a
családi rendszerében elveszettnek érzi magát és törekszik arra hogy valaki anyáskodjon felőle,másik
végletben ő szeretne nagy családot ,gyereket,hogy ott ezt megélje. Ha nem sikerül, párját tarthatja
a gyermek szerepében és ő így lehet az anya!Egy egyensúly helyzetben lévő rák nagyon jó szociális
területen,gyógyítói,tanítói,pedagógus szerepben. Párkapcsolatban is melegséget, és empátiát
sugároz! Páncéljába gyakorta visszabújik,óvatos nem enged mindenkit magához közel de aki közel
kerül azt megszívleli és szereti.

A belül dédelgetett sérelmek, fájdalmak teszik a Rákot hajlamossá az önsajnálatra, s arra való
képtelensége, hogy segítséget kérjen, a nyafogásra és a duzzogásra.

Bach virág cseppek: Katángkóró ,vörösfenyő,iszalag

Megélési Szintjei:

Első

Érzelmi zsaroló: Önállóan nem tud érvényesülni így gondolja majd mások segítik hozzá.
Felelősséget érzete nincs,nem is tud önmagért felelősséget vállalni. És ha teheti a közvetlen
környezetére hárítja ezt a feladatot. Érzelmileg zsarol,manipulál másokat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése