2012. szeptember 28., péntek

Egészségbe visszafordító gyakorlatsor betegség megelőzésre gyógyításra




Egészségbe visszafordító gyakorlatsor

Ha úgy érzed, hogy éppen kezdesz megbetegedni, az elején gyakran vissza tudod még fordítani a betegséget néhány jól megválasztott energiatechnikával.
A következők bármelyike segíthet.
Az első három gyakorlat partner nélkül végezhető (időtartam:
5–20 perc):

1Ég és föld szétválasztása gyakorlat
2 Összekapcsolás a Három ütögetés
3 Masszírozd meg makroklimatikus pontjaidat, hogy méregtelenítsd
a testedet
4 Egy barátod végezzen rajtad Gerincátöblítést
5 Egy barátod tisztítsa meg a csakráidat
 
Ég és föld szétválasztása
A lépmeridián aktiválása és a különös arámlatok beindítása mellett ez a gyakorlat hatékony nyújtást is jelent, amely felszabadítja a felesleges energiákat, miközben friss oxigént juttat a sejtekbe.
Megnyitja a meridiánokat, kihajtja a mérgező energiákat, és serkenti a friss energia átáramlását az ízületeken. A legtöbben hajlamosak inkább túl sok energiát összegyűjteni, mint túl keveset. Ki kell ürítenünk magunkból ezt a felesleget, mielőtt még egyfajta iszappá változna. Az Ég és föld szétválasztása kiváló gyakorlat barmikor, amikor kezded rosszul érezni magad, esetleg megfázás vagy influenza fenyeget. Ha gyógyító munkát végzel, kijuttatja azokat az energiákat a szervezetedből, amelyeket esetleg egy kliensedtől gyűjtöttél be.
Régebben azt hittem, én találtam fel ezt a gyakorlatot, de azóta már rábukkantam különféle változataira más országokban is, beleértve Egyiptomot, Kínát és Indiát. Tálán azért adtak tovább olyan sok évszázadon és kultúrán keresztül, mert ezek a mozdulatok ösztönösek a felgyülemlett energiák kibocsátásara és az utánpótlás bevonzásara (időtartam: kevesebb mint 2 perc):

1[1] Álló helyzetben helyezd két kezedet a combodra, szétterpesztett ujjakkal.

2 Végy egy mely lélegzetet az orrodon keresztül, két karoddal körözz kifele, kezed a mellkasod magasságában érjen össze. (Ha csak az ujjhegyek érintkeznek, katedrális-kéztartásnak nevezzük, ha a két tenyered is összeér, akkor imádkozó kéztartásnak.) A szádon át fújd ki a levegőt.



3 Ismét végy egy mély lélegzetet az orrodon keresztül, válaszd szét egymástól a karjaidat, az egyiket nyújtsd magasan a fejed fölé, tenyeredet feszítsd hátra, mintha valamit felfelé tolnál a fejed fölött. A másik karodat nyújtsd lefelé, ismét hátrafeszítve a tenyeredet, mintha valamit lefelé nyomnál a föld felé, mint a B. ábrán látható. Tartsd meg ezt a testtartást, amíg kényelmes.

4 Ezután a szádon át fújd ki a levegőt, és kezedet helyezd vissza katedrális kéztartásba.
Ismételd meg a gyakorlatot váltott karral. Végezz el még egy (vagy több) további emelést mindkét oldalon.

5 A gyakorlat befejezése képpen, két karod leengedése közben hagyd a testedet derékban meghajolni. Maradj ebben a lógó helyzetben, enyhén behajlított térddel, miközben két mély lélegzetet veszel. Képzeletben mondj köszönetet az életedért.
6Lassan térj vissza álló helyzetbe, a válladat hátrahúzva.


Összekapcsolás

Ha egyensúlytalanságot érzel, végezd a következő gyakorlatot – amelyet Összekapcsolásnak neveznek.
·         Egyensúlyba hozza a központi és az irányító meridiánt. Az Összekapcsolást bármikor elvégezheted, amikor úgy érzed, hogy energiáid kicsit „kikapcsolódtak” (időtartam: körülbelül2 perc)
1 Helyezd az egyik hüvelyk vagy középsó ujjadat a homlokodra, a két szemöldököd köze, a másikat pedig a köldöködre.

2[1] Miközben mindkét ponton kissé felfele húzod a bőrt, hunyd le a szemedet, vegyél egy mely lélegzetet, és lazulj el.


Három ütögetés

Tested bizonyos pontjai, ha ujjaiddal megütögeted őket, megjósolható módon befolyásolják energiameződet, mivel elektrokémiai impulzusokat küldenek az agyadba, és neurotranszmittereket bocsátanak ki. Három speciális pontcsoport autoregresszívvel egy sor olyan reakciót tudsz működésbe hozni, amelyek felüdítenek, ha fáradt vagy, növelik az életerődet, és erősítik immunrendszeredet stressz idején.
Ezt a technikasorozatot Három ütögetésnek nevezik.
Ösztönösen tudni fogod, mikor kell megütögetned ezeket a pontokat.
Azzal sem kell túlzottan foglalkozz, hogy megkeresd minden egyes pont pontos elhelyezkedését. Ha néhány ujjal megütögeted a leírt környéket, a megfelelő pontot találod el.

Ütögesd meg a V-27 pontjaidat!
Az akupunktúrás pontok az elektromágneses és finom energiák apró központjai, amelyek a tizennégy meridián mentén helyezkednek el. A V-27 pontok a vesemeridián 27. akupunktúrás pontpárját jelentik. A tűket alkalmazó akupunktúra és az ujjnyomást alkalmazó akupresszúra ugyanazokat a pontokat használja.
A V-27 pontok megütögetése vagy masszírozása egy egyszerű gyakorlat, amely: energetizál, ha álmosnak érzed magad, összpontosítja figyelmedet, ha nehezen tudsz koncentrálni.

Ezek a pontok olyan találkozási pontok, amelyek hatással vannak minden energiapályádra. Ha dolgozol rajtuk, az jelet küld az agyadnak, hogy igazítsa úgy energiáidat, hogy éberebbnek érezhesd magad, és hatékonyabban tudj tevékenykedni. A V-27 pontok ütögetéséhez végezd el a következőket (időtartam: kb. 30 másodperc):

1 Helyezd ujjaidat a kulcscsontodra. Most csúsztasd őket befelé, középre, és találd meg a dudorokat, ahol kulcscsontjaid véget érnek. Ereszd ujjaidat 2–3 cm-rel lejjebb, kissé kifelé a V-27 pontok irányában (lásd az ábrát). A legtöbb ember testén itt van egy enyhe bemélyedés, amelybe az ujjak belesimulnak.
2 Mindkét kezed ujjait tested felé fordítva tedd keresztbe két kezedet úgy, hogy középső ujjaid az ellentétes oldal V-27 pontján pihenjenek. A kezek keresztezése nem lényeges, de segíti, hogy az energia átmenjen a bal agyféltekéből a test jobb oldalába, a jobb agyféltekéből pedig a test bal oldalába.
3 Ütögesd meg és/vagy masszírozd meg a pontokat erősen, mély légzés közben, az orrodon keresztül véve a levegőt és a szájadon át kifújva. Folytasd körülbelül 20 másodpercig. Ha a helyzeted nem engedi meg egyidejűleg mindkét kezed használatát, akkor hüvelykujjaddal és a többi ujjaddal egyidejűleg ütögesd vagy masszírozd meg mindkét pontot.
4 Miután megütögetted vagy megmasszíroztad a V-27 pontokat, fokozhatod a hatást azzal, hogy az egyik kezed középső ujját bedugod a köldöködbe, a másik kezed ujjait pedig a V-27 pontokon nyugtatod. A középső ujjadat a köldöködben tartva húzd felfelé két-három mély lélegzetvételen keresztül.
Egy húzódást fogsz érezni a hasadban.



Makroklimatikus pontok masszírozása (méregtelenítés)


A vészjelző pontok használatával gyorsan elvégezheted mind a tizennégy meridián méregtelenítését. Kezdd az irányító meridiánnal, és folytasd a központi meridiánnal, utána pedig menj végig az összes többi meridiánon, meghatározva az ábrán látható és az alábbiakban leírt makroklimatikus pontok helyét.
Az első nyolc pont olyan vonalon helyezkedik el, amely egyenesen lefelé halad tested elülső részén.


Irányító: Az orrhegyen.
Központi: Az áll közepén.
Keringés-szex: A mellbimbók között, középen.
Szív: A szegycsont alsó végén.
Gyomor: Félúton a szegycsont alja és a köldök között.
Hármas melegítő: 2 centivel a köldök alatt.
Vékonybél: Az előző pont alatt 2 centivel.
Hólyag: Újabb 2 centivel lejjebb.

A többi energia pont páros, így mind a két oldalon el kell végezni a maszírozást. Térj vissza a test felső részére.

Tüdő: Lendítsd felfelé könyökből a két hüvelykujjadat oda, ahová természetesen
érkeznek a mellkas felső részének külső szélén, közel a kar és a törzs
találkozási pontjához.
Máj: Vidd a kezedet egyenesen a mellbimbó vonalában található mell alatti
első bordáig.
Epehólyag: Engedd lejjebb a kezedet körülbelül még 2 centivel, a bordaív széléig.
Lép: Két kezedet tartsd a mellkas oldalán, és vidd egyenesen lefelé addig,
amíg eléred a legalsó bordát. Ez a test egyetlen álbordája.
Vese: Vidd hátrébb a kezedet még 2 centivel, a legalsó borda felső csatlakozási
pontjáig.
Vastagbél: Ujjaidat tedd a köldöködre, és mindkét oldalon vidd 2 centivel kifele.

 Barbara Ann Brennan: Gyógyító kezek